11.Luka Koper Junior Open: Ela Nala Milič (SLO) in Viktor Frydrych (GBR) velika zmagovalca

JKO2018skr219

Končan je že 11.mednarodni teniški turnir Luka Koper Junior Open za dečke in deklice do 12 let. Kar deset dni se je preko 300 mladih teniških upov iz kar 24 držav, na teniških igriščih ŠRC Bonifika v Kopru, borilo za prestižne pokale generalnega pokrovitelja turnirja Luka Koper d.d.. Med posamezniki sta na koncu zmagala Ela Nala Milič (Slovenija) in Viktor Frydrych (Velika Britanija). Miličeva, hči nekdanjega NBA košarkarja Marka Miliča, ki je Elo Nalo v Kopru spremljal skozi cel teden, je v finalu v dveh nizih odpravila najboljšo avstrijsko igralko Tamaro Kostič z rezultatom 6-4, 6-4. To je njena že druga zaporedna zmaga na koprskem turnirju in s tem potrdila, da spada med najboljše igralke na svetu v tej starostni kategoriji." Zelo sem vesela današnje zmage , saj je ta turnir eden najbolje organiziranih in eden najmočnejših turnirjev v Evropi", je takoj po tekmi povedala zadovoljna Miličeva, o kateri bomo v prihodnosti vsekakor še slišali.

JKO2018skr165

Pri dečkih smo v zaključnih dvobojih gledali odlično predstavo najboljšega hrvaškega igralca Antonia Voljavca in britanca Viktorja Frydrycha. Zmagal je slednji v treh nizih z rezultatom 16, 63, 64. "Zmaga na tem turnirju mi veliko pomeni, saj sem se vpisal v zgodovino zmagovalcev tega zares lepega turnirja" je povedal Frydrych.

JKO2018skr234

V igri dvojic sta pri dečkih zmagala Jamie Diack in Henry Trump (oba VB), pri deklicah pa prav tako britanki Sophya Devas in Hannah Read. Izmed članov domačega kluba so v glavnem turnirju nastopili Ana Tara Praček,Julija Bogatin, Vasja Leo Zornada, Anton Titov in Luka Marinšek, ki so lahko na domačih tleh nabirali izredno dragocene izkušnje z najboljšimi vrstniki iz Evrope. V kategorijah mini, midi, tenis do 10 in 11 let je nastopilo preko 100 otrok iz vseh slovenskih klubov, ki so prejeli skupaj kar 32 pokalov. V kategoriji do 11 let je slavila Julija Bogatin (TK Luka Koper).

"Zahvaljujem se vsem našim pokroviteljem, ki so nam tudi letos omogočili, da smo lahko nemoteno izpeljali še en prestižni mednarodni teniški turnir za kategorijo do 12 let na zelo visokem nivoju", je povedal Aleksandar Živin, predsednik TK Luka Koper, ki je pred nekaj leti s strani evropske teniške zveze prejel posebno priznanje za najbolje organiziran turnir za mlade v Evropi in dodal: " Tudi letos smo dobili številne pohvale za organizacijo dogodka in predvsem za pogoje, ki jih imamo v Tenis centru Bonifika". Veseli nas, da bomo septembra na Bonifiki lahko spet spremljali najboljše evropske 12 in 14 letnike.

Več o dogodku si lahko preberete na
www.jrkoperopen.com in facebook spletni strani turnirja JUNIOR KOPER OPEN, kjer je objavljeno preko 1000 slik.

TENNISEUROPEFed Cup logoitfprocircuititfsenior